AFHANDELING ZORGKOSTEN 2024

HOE WERKT DE BETALING VAN JE BEHANDELING?

Zorgverzekeraars sluiten graag een contract af met zorgverleners. Binnen zo’n overeenkomst worden onder andere afspraken gemaakt over het aantal behandelingen en de bijbehorende vergoeding. Curans heeft voor 2024 met de meeste zorgverzekeraars een contract af kunnen sluiten. Indien wij met jouw verzekeraar geen contractafspraken hebben gemaakt kan je in de meeste gevallen nog steeds bij ons in behandeling komen zonder extra kosten (behoudens het eventueel nog openstaande eigen risico).

Een nadeel dat wij niet voor je kunnen wegnemen is dat je in sommige gevallen de rekening zelf ontvangt en zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig indienen bij je zorgverzekeraar en de betaling aan ons.

OP WELK MOMENT

Sinds 01-01-2022 declareren wij periodiek (maandelijks) de afspraken die je in de voorgaande periode bij ons hebt gehad.

Wel een contract in 2024:

Bij gecontracteerde partijen kunnen wij alle administratieve handelingen voor je regelen. Het maakt niet uit welk label of welke polis, je hebt er zelf geen omkijken naar.

GROEP LABELS
ASR A.S.R., De Amersfoorste, Ditzo
CZ CZ, OHRA, DELTA LlOYD, Just, Nationale Nederlanden
Caresq EUCARE, AEVITAE
DSW DSW, Stad Holland, in Twente
Menzis Menzis, Anderzorg, Hema en Vink Vink
ONVZ ONVZ, VvAA, PNOzorg en Jaaah
VGZ VGZ, IZZ, IZA, Bewuzt, Univé, UMC, Zekur, United Consumers, BeSured, Promovendum, National Academic

Niet gecontracteerd, wel een betaalovereenkomst in 2024:

Een “lichtere” contractvorm is een betaalovereenkomst. Deze betaalovereenkomst zorgt ervoor dat wij geen productieafspraken hebben en een lagere vergoeding krijgen maar de administratieve last wel uit handen kunnen nemen. Je hebt er zelf dus geen omkijken naar en omdat Curans in 2024 geen eigen bijdrage vraagt, heb je ook geen financieel nadeel.

GROEP LABELS
ACHMEA o.a. Zilveren Kruis, OZF, Interpolis, FBTO, Avero Achmea, ZieZo

Geen afspraken, behandeling in 2024 wordt NIET vergoed:

Met onderstaande verzekeraar(s) is het niet gelukt om tot afspraken te komen. Daarnaast stellen zij buitengewone eisen (o.a. het verstekken van medisch inhoudelijke gegevens) om in aanmerking te komen voor een niet-gecontracteerde vergoeding dat wij hebben moeten besluiten om verzekerden van onderstaande verzekeraar(s) niet in behandeling te nemen. Wij adviseren verzekerden om contact op te nemen met deze verzekeraar(s) voor verwijzing naar een gecontracteerde GGZ aanbieder.

GROEP LABELS
Zorg en Zekerheid Zorg en Zekerheid en AZVZ

Als je verzekering (Groep of Label) er niet bij staat, wil dit niet zeggen dat onze behandeling niet wordt vergoed. In feite vergoeden alle verzekeraars behandeling bij Curans. Vraag het ons even als je twijfelt, dan zoeken wij het voor je uit.

Uitleg van enkele begrippen

De zorg is met al zijn eigen termen en begrippen lastig te begrijpen, de kosten zijn daarop geen uitzondering. Vandaar dat we enkele vaak voorkomende begrippen hieronder kort toelichten.

Eigen risico

Iedereen die verzekerd is heeft per kalenderjaar (1 januari tot en met 31 december) een bedrag wat hij of zij zelf moet betalen als hij in behandeling komt of op een andere manier zorg gebruikt. Dit is een vastgesteld bedrag, voor 2024 is dit minimaal € 385,–. Daar bovenop kan je kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico, waar dan meestal een lagere maandpremie tegenover staat.

Het eigen risico wordt aangesproken in het jaar dat het consult (een behandeling bestaat uit meerdere consulten) plaats vindt. LET OP: Als je in bijvoorbeeld in november start met je behandeling en deze loopt door in het nieuwe jaar dan kan het zijn dat je eigen risico 2x wordt aangesproken. Daar kunnen wij helaas niets aan veranderen.

Eigen bijdrage

Daarnaast zie je bij sommige verzekeraars op de factuur de term ‘Eigen bijdrage’ staan. Omdat wij geen contract hebben met sommige verzekeraars is de vergoeding die ze uitkeren voor behandeling lager. Het deel wat ze niet vergoeden noemen ze ‘Eigen Bijdrage’. Wij brengen dit deel echter nooit bij jou in rekening!

Mocht je na het lezen van bovenstaande toch nog vragen hebben, bel ons op 085 – 410 64 64. We leggen het graag uit!