GOED DAT JE DIT LEEST!

Waarschijnlijk lees je deze pagina omdat het op dit moment niet goed met je gaat. Je hebt wellicht last van een depressie, overbelastingsklachten, angst of trauma klachten. Al deze problemen kunnen je fors belemmeren in je dagelijks leven. Gelukkig is dit vaak goed te behandelen.

WIE IS CURANS?

Curans is een zorgverlener die is gespecialiseerd in het behandelen van bovengenoemde klachten. Deze psychologische hulp bieden wij met een team van toegewijde behandelaren. Samen werken we in een prettige omgeving aan jouw herstel. Hierbij staat aandacht voor jou als mens centraal.

HOE ZIET EEN TRAJECT ER UIT?

Als je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een intakegesprek met één van onze psychologen. Hierin worden jouw klachten en problemen goed in kaart gebracht. In het gesprek daarna ga je samen met de regiebehandelaar (GZ-psycholoog) je behandelplan opstellen. Als de intake is afgerond kunnen we snel starten met je behandeling.

De meeste behandelingen worden ondersteund door een werkboek dat wordt gevolgd en ingevuld. Daarnaast worden veel behandelmodules ondersteund met E-mental health. Zo kan je thuis ook doorwerken aan je herstel.

De totale doorlooptijd is meestal acht weken, soms wordt hier in overleg van afgeweken. Over het algemeen zijn je klachten na deze periode gedaald en zal je een aanzienlijke verbetering in levenskwaliteit ervaren.

Mocht Curans voor jou niet de juiste zorg kunnen bieden, dan zullen we je altijd adviseren waar je beter geholpen kan worden.

GROEPEN EN INDIVIDUEEL

Curans behandelt zowel individueel als in groepen. Soms wordt er ook een combinatie gemaakt. Hoe jouw behandeling eruit zal zien, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur én de inschatting van de hoofdbehandelaar. Samen zoeken jullie naar een oplossing die het beste bij je past.

VERGOEDINGEN

Onze behandelingen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering, ongeacht bij welke zorgverzekeraar je zit! Een geldige verwijzing (van je huisarts of bedrijfsarts) is wel nodig. Daarnaast dien je 18 jaar of ouder te zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Als je contact opneemt met je zorgverzekeraar kan het zijn dat hierover twijfel wordt gezaaid.

Mocht je in het huidige kalenderjaar nog (een deel van) je wettelijk eigenrisico open hebben staan dan zijn dat de enige kosten die bij jou in rekening worden gebracht.

Wil je hier meer over weten? Lees onze pagina over de afhandeling van de zorgkosten of neem contact met ons op.

STARTEN?

Wil je direct met je problemen aan de slag? Curans kent korte wachttijden.
Op het moment dat jij je aanmeldt maken we snel een afspraak met je voor de intake.

Heb je nog vragen?

Wil je jezelf aanmelden?