VAAK GESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je een overzicht van vaak gestelde vragen (en uiteraard ons antwoord hierop) over de behandelingen van Curans. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Een groepsbehandeling of individueel?

Curans biedt de mogelijkheid om behandelingen in een groep of individueel te volgen. Elke vorm kent zijn eigen voor- en nadelen. Tijdens je intake wordt hier bij stilgestaan en de beste vorm samen met jou gekozen.

Eigen bijdrage en wettelijk eigen risico, hoe zit dat?

In Nederland heeft iedereen een wettelijk verplicht eigen risico. Dit eigen risico is voor 2021 vastgesteld op 385 euro. Dit betekent dat de eerste 385 euro aan zorg in 2021 door je zelf betaald dient te worden. Alles wat daarboven komt, wordt vergoed door je zorgverzekeraar.

Daarnaast rekenen sommige zorgaanbieders ook nog een eigen bijdrage. Curans rekent geen eigen bijdrage zodat er alleen sprake is van het wettelijk eigen risico.

Ik wil wel graag starten maar kan het eigen risico niet betalen.

We snappen dat het eigen risico een drempel kan zijn om te starten. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit op te lossen. Eén ervan is het aanvragen van een gespreide betaling. Wanneer je hier vragen over hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen je helpen met vinden van een passende oplossing.

Hoe veel tijd neemt de behandeling in beslag?

Curans heeft verschillende trajecten die allemaal variëren in intensiteit. Het kortste traject bestaat uit een aantal één-op-één gesprekken van een uur. Bij de meest intensieve variant, kom je gedurende acht weken een dagdeel bij ons in behandeling. Na de intake kunnen we je exact vertellen welke variant voor jou van toepassing is.

Hoe snel kan ik starten?

Curans heeft korte wachttijden. Als je besluit om te starten, plannen we de intake na het invullen van een aantal vragenlijsten. Bij een positieve intake kun je meestal direct beginnen. Kijk voor de actuele wachttijd op onze voorpagina, die wordt regelmatig bijgewerkt

Hoe is de bereikbaarheid?

Curans is gevestigd in het centrum van Oss, op 5 minuten lopen van het station en direct gelegen aan een groot openbaar parkeerterrein. Hier kun je voor € 4,00 een hele dag parkeren. Op ongeveer 7 minuten te lopen is ook gratis parkeergelegenheid bij het Golfbad Oss.

Wat voor cijfer geven cliënten aan de behandeling?

Klik hier voor de ervaringen en recensies van mensen die hun behandeling reeds hebben afgesloten bij Curans op Zorgkaart Nederland.

Ik zou graag eerst “de sfeer willen proeven”, kan dat?

Wanneer je eerst wilt ervaren hoe het er bij ons uit ziet, wie wij zijn of je vragen liever persoonlijk stelt, kun je altijd een vrijblijvende afspraak maken om te komen kijken. Je bent van harte welkom, en koffie en thee staan voor je klaar!

Behandelen jullie ook kinderen en jongeren?

Nee, gezien zowel onze expertise bij volwassenen alsook de verschillende vergoedingenstructuren, is het alleen mogelijk om je aan te melden bij Curans als je 18 jaar of ouder bent.

Ik heb nog steeds vragen, wat nu?

Wanneer je nog vragen hebt kun je zowel telefonisch als per e-mail contact met ons opnemen. We zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.