ONS ZORGAANBOD

Het zorgaanbod van Curans valt binnen de basis-GGZ. Hieronder een greep uit ons zorgaanbod, we doen echter meer dan dat. Neem gerust contact met ons op als je met vragen zit waar je op deze site geen antwoord op krijgt.

OVERBELASTING

Overspannen of overbelast. Het zijn termen die iedereen kent en gebruikt. Bij alle drie draait het om stress en oplopende spanning. Als je een langere periode te veel stress ervaart, kun je ‘opgebrand’ raken. Vaak wordt de oorzaak gezocht in de werksfeer, dit is echter lang niet altijd terecht.

VERDER LEZEN

DEPRESSIE

Ieder mens heeft wel eens een sombere bui of voelt zich een dag ‘down’. Zo’n dip is echter iets anders dan een depressie. Een sombere bui gaat vaak vrij snel vanzelf weer over. Een depressie meestal niet. Je ziet de toekomst somber in, en bij forse depressieve klachten zie je op tegen de dag die voor je ligt.

VERDER LEZEN

ANGST

Angst is net als boosheid, verdriet en blijdschap een emotie. Angst waarschuwt je voor dreigend gevaar en daarmee de natuurlijke reactie van je lichaam bij gevaar. Angst geeft je waarschuwingssignalen en helpt je om snel in actie te kunnen komen, om bij gevaar te kunnen vluchten of ertegen te vechten.

VERDER LEZEN

PSYCHO TRAUMA

Het leven is een opeenstapeling van ervaringen,  zowel positieve als negatieve. In de meeste gevallen ervaren wij tijdelijk gevoelens van machteloosheid, somberheid, angst en onrust die na verloop van tijd weer overgaan. Soms volgen (te) veel negatieve ervaringen achter elkaar op (denk aan het verlies van werk, een dierbare, ziekte van jezelf of iemand in de omgeving en/of een schending van jouw integriteit of veiligheid).
 

VERDER LEZEN

PTSS

Mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben een zeer schokkende, ofwel traumatische, ervaring gehad. In reactie daarop hebben ze psychische en lichamelijke klachten ontwikkeld. Het gaat om mensen die het slachtoffer zijn geworden van een ingrijpende gebeurtenis, zoals een verkrachting, overval, ongeluk of oorlogsgeweld.

 

VERDER LEZEN